Hitta begravningsbyrå via Begravningar.se

Många begravningsbyråer (men inte alla) är medlemmar i Sveriges auktoriserade begravningsbyråer. En organisation om består av 400 medlemsbyråer över hela Sverige. De som är medlemmar måste följa vissa regler och blir även granskad var femte år utifrån att man följer dessa regler. Skulle man som kund hos en auktoriserad begravningsbyrå anse att något felaktigt skett kan man även kontakta denna organisation.

Via deras hemsida går det att hitta en mängd olika information som kan vara värdefull inför en begravning och i kontakt med en begravningsbyrå. Bland annat går det att ladda hem skrifter och broschyrer samt läsa på om vad som händer vid ett dödsfall.

En tjänst på sidan är även en sökfunktion som gör att man snabbt kan hitta en auktoriserad begravningsbyrå i den stad som begravningen kommer att hållas.

Sök på namn

Vil du kontrollera om den begravningsbyrå du tänkt anlita är auktoriserad? Gå in på hemsidan och skriv in byråns namn och klicka på Sök. Det går därmed att få fram information kring just denna begravningsbyrå i stockholm förutsatt att den just är auktoriserad i denna organisation.

Sök på ort

Vill du hitta en lokal begravningsbyrå och prioriterar certifierade företag utifrån ett säkerhetsperspektiv? Sök då istället på ort vilket gör att samtliga byråer på den orten som är auktoriserade visas.

Hitta begravningsbyrå med onlinebeställning

Den sista funktionen denna sökfunktion har är att man kan hitta en begravningsbyrå i stockholm som har onlinebeställning. Detta genom att en ruta framför byråns namn markerar att beställning kan ske online.

Detta har blivit betydligt vanligare och något som fler byråer erbjuder. Därmed kan man sitta hemma med andra anhöriga och diskutera olika lösningar utan att behöva betala för tiden det tar att sitta med personal från en begravningsbyrå. Det går att välja allt från datum och kista till sånger och utformning på begravningshäftet online.

Samtidigt kan man inte räkna med att exakt allt går att lösa online. Det kan krävas något telefonsamtal eller att man träffas på byrån en gång för att gå igenom de sista delarna inför begravningen.

Om SBF

SBF, Sveriges Begravningsbyråer, grundades 1922 och är idag ansluten till Sveriges Begravningsbyråers förbund. Att som begravningsbyrå vara medlem här har flera fördelar. De kan få hjälp och råd i specifika frågor om certifikat samtidigt som man visar upp mot kunden att det finns ett kontrollerande organ vilket därmed skapar en ytterligare trygghetsnivå.

De som är auktoriserade brukar tydligt visa detta med den symbol som organisationen har. En symbol som inte sällan finns på begravningsbyråns dörr och skyltar.

SBF jobbar aktivt för att öka kunskapen inom yrkeskåren samt främja både konsumentupplysning och konsumentskydd. Dessutom tar man tillvara på medlemmarnas olika intressen inom branschen. Alla medlemmar får även tidningen Memento.

Från dess hemsida går det även att klicka sig vidare till andra offentliga tjänster inom begravning. Ett exempel är Familjesidan.se som samlar dödsannonser på nätet. En annan tjänst är minnesrummet. En sida på internet där man samlar digitala minnen över en person. För att komma in på sidan krävs lösenord vilket därmed innebär att enbart de anhöriga har tillgång till sidan.