Fem steg till den billigaste flytthjälpen med rätt flyttfirma

Ta ett beslut

Du har bestämt dig för att låta en flyttfirma göra jobbet vid kommande flytt men samtidigt vill du inte betala onödigt mycket för denna tjänst. Då är det värt att lägga tid på planering, jämförelse och prispress. För självklart går det att få ner priset.

Minska mängden som ska flyttas

Det finns flera olika sätt för en flyttfirma i Stockholm att räkna ut vad flytten kommer att kosta. Det gör även att man som kund kan anpassa arbetet för att därigenom pressa priset.

  • Tar betalt per kvadratmeter

En flyttfirma i Stockholm anger att de tar betalat per kvadratmeter. Det betyder att man anger att lägenheten är 75kvm eller 120 kvm när bokningen sker och att man därefter får ett fast pris från denna flyttfirma.

I detta fall går det att tömma ett av rummen i hemmet och ställa sakerna i lådor i andra rum. Kanske är det ett rum som enbart används till uthyrning och därmed har egen ingång och enbart en säng och ett skrivbord. Kanske ska inte ens dessa saker med i flytten. Genom att ange mindre kvadratmeter blir därmed det ett lägre pris som denna flyttfirma i Stockholm kommer att erbjuda.

  • På timme

Ett annat alternativ är att de tar betalt per timme som arbetet utförs. I detta fall är det viktigaste att underlätta arbetet. När en flyttfirma kommer till bostad kan de behöva bära ut lådor genom smala dörrpassager, vänta på hissen och ta ut allt till bilen som står och väntar utanför.

Om önskemål finns att pressa priset kan man utföra en del av jobbet själv. För det första är det mycket viktigt att allt är packat och klart när firman kommer för att påbörja flytten. För det andra kan de lättare lådorna och möblerna bäras ut i foajén eller till med utanför hemmet. Därmed sparas en hel del tid.

Bor du i hyresrätt kan det vara bra att sätta upp en lapp i entrén om att en flytt kommer att pågå mellan vissa tider och att hissen därmed kommer vara upptagen. Skriv även upp ditt nummer så att personer som behöver använda hissen kan ringa dig och därmed ”frigöra” hissen vid behov. På detta sätt kan ni hålla hissen, underlätta flytten och hålla nere antalet arbetstimmar.

  • Undvik dyrare dagar

Måste du flytta på lördag eller söndag? Generellt kostar det mer att få hjälp av en flyttfirma en helgdag än på en vardag. Orsaken är att de anställda får Ob-tillägg dessa dagar något som företaget behöver kompensera genom att höja priset för de som anlitar dem.

Det kan även vara dyrare under sena kvällar och nätter mot om flytten genomförts på dagen. Genom att försöka flytta en vardag mellan 7 – 17 tas risken bort för oväntade tillägg på grund av obekväma arbetstider.

  • Jämför flera

Den allra viktigaste punkten är att jämföra flera företag och dess priser. Gå inte på vad som nämns på hemsidan utan begär offerter. Det ska vara skriftliga offerter där det på ett tydligt sätt går att se vad som ingår i priset och vilka kostnader som kan uppstå som extrakostnader. I Stockholm så är flyttfirmaistockholmslän.se den bästa sajten i dagsläget att jämföra flyttfirmor i Stockholm.