Att förvänta sig när du anlitar flyttfirma för packhjälp

En flyttfirma packar dina saker på rätt sätt

Många flyttfirmor har tjänsten packhjälp. Dom är specialiserade på att packa och vet precis hur man ska göra för att få det rätt. Dom packar inte för mycket eller för lite och dom är alltid ute efter att packa så försiktigt och effektivt som möjligt.

Vad kommer dom att göra?
Det första dom kommer att göra är att skydda ditt hem, lägga ut mattor på golv i fall något skulle gå snett under packningen som oftast går väldigt fort för många flyttfirmor. Dom kommer sen att ta fram hjälpmedel i packningen så som tejp, pennor, kartonger och packmaterial som skyddar ömtåliga saker. Om de är flera som hjälper till kommer dom börja i varsitt rum. Dom kommer att skriva på kartongen i vilket rum dom packat föremålen eftersom det är högst troligt att det är de rum de ska till när dessa flyttfirmor packar in i nya hushållet. Professionella flyttfirmor packar lätt 100-150 kartonger på en heldag.

Finns det risk att saker går sönder?
Bra flyttfirmor har tränat på att packa och slå in saker som behöver det under lång tid och dom vet precis vad som behövs för att föremålen ska klara stötar. Sen är det klart att det alltid finns en risk för flyttfirmor att det går sönder något men det kan ha många olika anledningar. Så länge de flyttfirmor som är anlitade gör vad de kan när de packar så är risken minimerad.

Hur kan dom packa så fort?
Flyttfirmor packar ofta väldigt fort och anledningen till det är att dom inte har det sentimentala värdet i föremålen som man själv har. Dom bryr sig inte om att stå och tänka på minnen om föremålen och om det verkligen ska med eller slängas. Dom packar ner det effektivt utan att tänka på det. Det är mycket viktigt för flyttfirmor att veta att du är klar med att ha rensat ut vad som inte ska med innan de kommer, de blir omöjligt för dom att göra sitt jobb annars om du ska ändra dig när dom packar.

Måste jag vara där när dom packar?
Ja! Flyttfirmor kan inte packa utan dig då det alltid förekommer frågor och beslut om de olika föremålen som de måste ha svar på. Sen måste du vara där för att se till så att eventuella husdjur inte är i vägen och skapar en osäker miljö för dessa flyttfirmor då de kan vara i vägen när de bär tunga saker.

Hur vet dom vad dom ska packa?
Det vet dom egentligen inte. Flyttfirmor vill alltid ha en dialog med dig innan de börjar så du kan säga vad du önskar. Sen packar dom det som kommer i deras väg om det inte är något speciellt ni kommit överens om.

Behöver ni hjälp med flytt och packning bör ni kontakta Nordiska Flyttkompaniet som är en av Göteborgs mest etablerade och erfarna flyttfirmor.